service & onderhoud

Service & onderhoud

De correcte montage van de bodemcollectoren is van groot belang. Standaard worden de bodemcollectoren met 3 bodemlussen of meer, met een verdeler of een collector put aangesloten. Bij woningen worden de bodemcollectoren onderling aan elkaar verbonden door middel van het Tichelmann-systeem. Dit is een betrouwbare manier van het koppelen van bodemcollectoren waarbij op natuurlijke wijze de hydraulische balans en gelijkmatige flow wordt gecreëerd.

Kleine collectieven worden vaak toegepast bij appartementen waar meerdere bronnen op een streng van warmtepompen worden aangesloten. Onze goed gekwalificeerde aansluit ploegen waarborgen een gedegen afronding van het project. De aansluit ploeg verzorgt het aanbrengen van de horizontale aansluitingen en het vullen van het hele systeem met een antivriesmengsel van water en glycol. Dit mengsel wordt in het systeem gepompt nadat het systeem uitgebreid is getest en schoongespoeld.

Na goedkeuring van de bevindingen wordt een afpers- en dichtheidsprotocol opgesteld. In het opleverrapport worden de exacte  coordinaten van de bronnen, koppelingen en leidingen aangegeven in een gedetailleerde AutoCAD tekening.